Home / Despre proiect

Despre proiect

“Linked to Green” este un proiect sustinut de Ambasada SUA la Bucuresti si care isi propune sa realizeze o conexiune intre HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele si firmele de Catering) si companiile de colectare selectiva. Unul dintre obiectivele importante ale proiectului este de a creea o platforma online B2B (business to business) ca un spatiu virtual de intalnire pentru partile implicate in campanie.
Locatia HORECA participanta va primi insemnul  “Linked to Green”. Acesta presupune recunoasterea faptului ca locatia indeplineste standardele proiectului in promovarea protectiei mediului inconjurator, a sanatatii oamenilor, ca respecta sortarea, colectarea si reciclarea gunoaielor si ca este de acord sa realizeze traininguri corespunzatoare pentru angajati.
In acelasi timp, proiectul creeaza conceptul de “Linked to Green”, concept care va fi promovat si catre alte grupuri tinta, contribuind astfel la  adoptarea colectarii selective si la reciclarea materialelor reutilizabile (sticla, plastic, cutii metalice etc.) in sectorul HORECA.

Obiectivele proiectului “LINKED TO GREEN”:
- Crearea unei platforme online B2B (business to business)
- Informarea si cresterea gradului de cunoastere al societatii cu privire la procesul de colectare si reciclare in cel putin 20 de locatii HORECA.
- Implementarea unui sistem de colectare si reciclare selectiva al deseurilor in 20 de locatii HORECA din Bucuresti.
- Promovarea conceptului  “Linked to Green” in randul locatiilor HORECA, dar si a clientilor.

“LINKED TO GREEN”:

L-egatura: Intentia noastra este sa stabilim o legatura intre distractie si responsabilitate, intre tineri si reciclare, chiar si fara ca acestia din urma sa-si dea seama.
I-nteractiune: Vrem sa cream o relatie intre HORECA si colectori de deseuri, interactiune de durata, care sa continue si dupa incheierea proiectului.
N-orma:Reciclarea ar trebuie sa devina o norma, un standard pe care fiecare locatie HORECA ar trebui sa-l respecte si prin prisma caruia aceaste locatii ar trebui evaluate.
K-olectare:Colectarea este Kool! Dar si mai important in acest proiect este ca in loc sa mearga locatiile HORECA la colectori, vin colectorii la locatiile HORECA.
E-xtindere:Credem ca a sosit momentul in care reciclarea ar trebui extinsa pentru a deveni o actiune a majoritatii si nu una a minoritatii cum este acum.
D-ocumentare: Ce impiedica reciclarea in locatii HORECA? Exista prevederi legale care ar putea incuraja un asemenea comportament? Cu cat poluezi planeta la fiecare iesire in oras in locatii care nu recicleaza? Site-ul nostru contine toate informatiile necesare pentru a putea avea o imagine completa.
T-imp: Timpul e acum si daca nu actionam de astazi, nu este garantat ca vom avea un maine.
O-rganic: Intentia noastra este sa popularizam ideea de reciclare astfel incat ea sa devina ceva organic, aproape natural.
G-rup: Toti pentru unul, unul pentru toti: exista un singur pamant care ne asigura viata tuturor; acum este randul nostru sa fim pentru el. Eforturile noastre ale tuturor vor avea efecte mult mai durabile decat efortul izolat al unui individ. Go green or go home!
R-eciclare: Reutilizare, reducere, reciclare sunt doar trei dintre conceptele care vor fi prezentate participantilor HORECA care vor lua parte la seminarul nostru.
E-ntuziasm: Implicarea noastra este totala si vrem sa contaminam prin entuziasmul nostru pe toti participantii la acest proiect.
E-nergie: Cata energie poti consuma intr-o iesire? Ei bine un club din Olanda este alimentat de energia dansatorilor de pe ring. Pana ajungem atunci, vrem sa ne folosim energia pentru a convinge locatiile HORECA ca merita sa fie Linked to Green!
N-u se sfarseste aici: ACESTA E DOAR INCEPUTUL!

 

 

Linked To Green la The Money Channel

Linked to Green a devenit din ce in ce mai popular. Parteneriatul cu The Money Channel s-a concretizat si in

Business Responsibility, la The Money Channel

Business Responsibility, la The Money Channel   Deşi responsabilitatea socială este un concept des

Status Linked to Green

Linked to Green a devenit din ce in ce mai popular. Parteneriatul cu The Money Channel s-a concretizat si in